Salatiga, maart 2013

Batik motievenGeliefde zendingsvrienden,

Vriendelijke groeten uit het warme land Indonesië en Australië. We zijn op dit moment in Sydney, Australië op bezoek bij Mark en Sandra. De Here zegene hun beiden met een zoon, het is dan onze 3e kleinzoon. Prijst de Heer dat we nu de mogelijkheid hebben om Mark, Sandra en Shawn te kunnen zien voordat ze in maart teruggaan naar Nederland. Op 18 januari 2013 was het voor ons de eerste ervaring met het woestijn-klimaat. Op die dag was de temperatuur 45,9 gr. Celcius. Nog nooit hebben we zo'n hitte meegemaakt. Zij die buiten werken zoals de bouwvakkers hebben vrij gekregen. We waren op weg naar de Mall en we zagen bijna niemand op straat lopen, alleen maar auto's rijden. De Mall is behoorlijk vol, want iedereen zoekt naar de koelte.

Lees meer: Salatiga, maart 2013

Salatiga, juli 2011

KinderactiviteitengebouwIn Indonesië hebben we nu zomervakantie. Samen met de gemeente, jeugd, tieners en de kinderen hebben we reeds diverse programma's uitgevoerd. De zomervakantie geldt alleen voor de kinderen. De ouders moeten blijven werken. Hier krijgen de mensen geen vakantie-geld zoals in Nederland. Er is dus niet iets extra om met vakantie te gaan. Als gemeente gaan we een dagje uit met de jeugd, tieners en kinderen. We gaan dan kamperen of een retraite van 3-4 dagen.

Lees meer: Salatiga, juli 2011

Zendingswerk (december 2009)

We zijn onze Heer dankbaar dat het werk dat we hier mogen doen zeer goed vooruit gaat. Er komen steeds meer mensen in de samenkomsten. Het aantal kinderen blijft stijgen op de zondagsschool. Hoewel het in Indonesië verboden is om te evangeliseren zien we dat God de gemeenteleden gebruikt om te bidden voor hun familie, buren en vrienden. Onze pastorale werkers zijn voor ons tot grote steun. Zij brengen bezoekjes aan de gemeenteleden en sporen hen op om te blijven bidden, zodat zij zullen groeien tot een ware getuige van de Here Jezus.
"Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, omdat er kracht aan verleend wordt." We zien en ervaren dat juist door gebed nieuwe mensen tot de Heer komen. Zo leidt de Heer ons om te bidden voor een voor ons onbekende man, genaamd Sunarso. Hij kwam bij ons en vroeg ons om voorbede te doen voor zijn problemen. Zo leiden we hem tot de Heer en hij bezoekt nu regelmatig de samenkomst. De president van Indonesië heeft het volk aangespoord om batik-kleding te dragen. Op 1 november jl. hebben we de gemeenteleden gevraagd om in batik-kleding in de samenkomst te komen. Bijna iedereen gaf hieraan gehoor en het is mooi om dit te zien.
Met de kinderen van 6 ? 12 jaar hebben we een opbouwdienst gehouden. De opkomst was zeer groot. Het is fijn en mooi om te zien dat vele jonge kinderen voor gebed naar voren kwamen. Zij houden van de Here Jezus en van bidden. Zij zijn zo enthousiast dat ze bijna niet meer kunnen wachten tot de volgende opbouwdienst.

Districtsvergadering - februari 2010

De driejaarlijkse district vergadering van Midden Java van 9-11 februari 2010 wordt deze keer te Salatiga gehouden. Er worden 250 voorgangers, evangelisten, bijbelschooldocenten verwacht. Uit hun midden zullen nieuwe bestuursleden worden gekozen. Karel is gevraagd om deze vergadering te dienen met het Woord. We bidden de Heer dat Karel tot een zegen zal zijn met het dienen van het Woord. In Midden Java hebben we nu 136 kerken in de steden en dorpen.

Gemeente te Stugur (december 2009)

Stugur is een dorp aan de voet van de berg Merbaboe. Ongeveer 15 km van Salatiga. In dit dorp is een bijbelschool-student begonnen met het pionierwerk. Tot nu toe ondersteunen wij hem in het bijzonder met het kinderwerk. Er is 12 jaar geleden een kerk gesticht. Op dit moment bestaat zij uit 80 gemeenteleden en 100 kinderen. Karel werd voor dit jubileum uitgenodigd om hier te preken in deze bijzondere dienst. Het dorpshoofd en de oudste van het dorp waren ook hierbij aanwezig. Na de dienst werd er een liefdemaal gehouden en zoals te doen gebruikelijk bij de Javaanse wordt de "Nasi Tumpeng" (speciaal gekookte rijst met kokosmelk in de vorm van een driehoek) gesneden door de voorganger en aangeboden aan het dorpshoofd. Het was een fijne en gezegende bijzondere dienst.