Ari van verdrinkingsdood gered

Pantai (Strand) KupukEen keer per jaar gaan we met de gemeente een dagje uit. Deze keer gingen we naar pantai (strand) Kukup en Baron aan de Zuiderzee. Het strand is heel mooi, maar de zee is zeer verraderlijk en heeft al tal van mensenlevens gekost. Voor ons allen werd dit een dag om nooit meer te vergeten. Een aantal gemeenteleden en jeugd gingen de zee in. Ze genoten van het weer, het water en de golven. Het was vrij druk op het strand. Plotseling kwam er een grote golf en iedereen zwom naar de kant. Toen de golf weer weg was zagen mensen in de verte een hand, ongeveer 100 meter in zee. De zee had weer iemand meegesleurd. Mensen raakten in paniek en schreeuwden om hulp, maar niemand durfde de zee in vanwege de gevaarlijke stroming. Uiteindelijk kwamen er drie mannen uit het dorp met een bamboestok van 10 meter. Ze zwommen de zee in om die persoon te redden. Tegelijkertijd hoorden we dat er van onze jeugd een jongen ontbrak, Ari Wibowo. Hij was het die door de golven werd meegesleurd. Dorpsbewoners vertelden dat de dag ervoor ook al 2 mensen waren meegesleurd, die waren verdronken.
Wij konden niets doen, waren totaal machteloos... Onze enige hoop was in de Heer. We stonden aan het strand, biddend om de redding van Ari. Na ongeveer 15 minuten te hebben geworsteld tegen de golven zagen we de mannen de hand bereiken, en met de bamboestok konden ze Ari redden.
Iedereen was blij en stond te juichen en te klappen. Omwonenden zeiden dat het werkelijk een wonder was dat Ari gered kon worden.
Ari is nu weer in ons midden, gezond en wel. Hij kon zelf niet geloven dat hij nog leefde. Hij zei: "Ik wuifde met mijn handen om afscheid van jullie te nemen, omdat ik geen kracht meer had en al veel zeewater had ingeslikt..." We geloven dat de Heer deze drie mannen heeft geleidt om Ari te redden. Prijs de Heer, we kunnen altijd op Hem vertrouwen. De Heer is onze Redder! Dat hebben wij, en in het bijzonder Ari Wibowo, op deze dag ervaren.

Pantai (Strand) Kupuk

Pantai (Strand) Kupuk

Ari door de Heer gered

Ari door de Heer gered