Salatiga, december 2021

Vriendelijke groeten uit Salatiga, Indonesia,

We willen u langs deze nieuwsbrief:

“Gezegende Kerstdagen (2021) en Gelukkig Nieuwjaar (2022)” wensen.”
* IMMANUEL – GOD (IS) MET ONS *


Karel en ThaliaOns gebed is dat de Here u allen zegent en steeds nabij is in deze zware tijden, vanwege het corona virus en de nieuwe omikron variant. We zien ook hoe de situatie is in Nederland via de journal BVN TV. Hier in Indonesië is de regering heel streng en we moeten de regels strikt volgen. In Bali, Jakarta zijn er reeds die besmet zijn met de omikron. Met de kerstdagen, zoals voorheen met de mohammedaanse feestdagen is een verbod om te reizen naar familieleden die in een ander district of provincie wonen. De wegen worden bewaakt en auto’s worden goed gecontroleerd.

Salatiga e.o. is rustig en we hebben van de plaatselijke autoriteiten vergunning om Kerst te vieren met de gemeente en ook de kinderen voor 2 (twee) uren lang. De kerstdienst houden we op de 25ste december en de 26ste om 17.00 uur. Iedereen moet zich laten inschrijven en het mag niet meer dan 200 aanwezigen. Zo hebben we een lijst voor de 25ste 200 mensen en de 26ste 200 mensen. De mensen hebben zich laten inschrijven voor de kerstdiensten en de lijst is vol en het wordt een drukke en gezegende kerst. De lijst van de aanwezigen is voor de plaatselijke autoriteit. We zijn de Heer Jezus dankbaar dat kerst nog gevierd kan worden met de gemeenteleden. Kerstfeest met de kinderen, tieners en de jeugd hebben we drie zondagen gehouden, op 5 december om 11.00 uur, kinderen tot 7 jaar. Op 12 december jonge tieners en de 19e tieners en de jeugd. De maand december is een drukke maand en we verblijden ons daar het Evangelie van Jezus verkondigd wordt in heel Indonesië. Prijst den Heer.

De rampen in Indonesië blijven maar komen. Zo is in Flores een hevige aardbeving, in Midden Borneo overstroming en ook op de andere eilanden. In Salatiga is het rustig maar 3 weken geleden werden we opgeschrikt door een kleine aardbeving. De volgende dag sprak ik in een gemeente te Banyubiru, 30 km verwijderd van Salatiga, en terwijl ik aan het spreken was, voelden we opnieuw een paar schokken. We hoorden dat het een aardbeving was in een dorp Jambu (het epicentrum van de aarbeving, het is in de buurt van Magelang, 50 km verwijderd van Salatiga). Het was wel even schrikken, zo zien we dat het nu overal kan gebeuren. Maar… in geloof lezen we in Psalm 91 over Godsvertrouwen in gevaren. Laat ons geloof gevestigd zijn op Hem, en op Hem alleen.
We danken de Heer daar het kindergebouw deel 2 gereed is voor de kerst. Op de foto ziet u het gebouw, een mooi kindergebouw voor kinderactiviteiten. We gebruiken het kindergebouw iedere dinsdag-middag voor bidstonden. De zusters, broeders, jeugd, tieners hebben dan een eigen klaslokaal. We hebben het kindergebouw hard nodig daar er meer kinderen op de zondagschool komen. Op de foto ziet u dat we nu meer dan 30 kinderwerkers hebben die de kinderen opleiden vooral in het woord van God. We willen u allen danken voor uw gebeden en liefdevolle gaven. Geprezen zij de Here onze God.

Kinderactiviteitengebouw Bijbelschool docenten en studenten
Kinderactiviteiten gebouw Bijbelschool docenten en studenten
Karel is nog actief onder de studenten
Jeugd en tieners Kinderwerkers
De jeugd en tieners (met maskers) Kinderwerkers