Salatiga, december 2020

Gezegende kerstdagen!

Vriendelijke groeten,
 
Allereerst willen we de Heer Jezus danken en ook u allen voor uw gebeden. Het gaat met ons hier in Salatiga goed en ook onze twee zonen, Philip en Mark en hun gezinnen. Zo zijn we er ook van overtuigd dat de Here u allen nabij is en u beschermt. Psalm 34:8,9 – De Engel des HEREN legert zich rondom wie Hem vrezen, en redt hen, smaakt en ziet dat de Here goed is, welzalig de man die bij Hem schuilt.” Prijst den Heer.
 
Het weer in Indonesië is al twee maanden niet zo best. In Salatiga regent het bijna iedere dag en via het nieuws vernamen we dat dit extreme weer nog een tijd kan aanhouden. Op verschillende plaatsen in Midden-Java, zoals Cilacap, Boyolali e.a. zijn overstromingen, erosie, en een aardbeving in Bantul, Jokja. (Enkele jaren geleden was Bantul ook getroffen door een hevige aardbeving waar we met uw giften degenen die getroffen zijn konden helpen). De uitbarsting van vulkanen zoals Semeru (Oost-Java) en Merapi (Midden-Java) nabij Salatiga.
Met deze situatie in combinatie met het coronavirus kunnen we de deur niet uit of bezoeken afleggen.
Door de coronavirus zijn er meerdere predikanten, gemeente voorgangers overleden, vooral in Solo. Vorige week kregen we bericht dat een voorganger overleed en zijn vrouw en 2 kinderen zijn in quarantaine

Met de Kerstdagen en Nieuwjaar heeft de overheid maatregelen genomen. Het is niet toegestaan ​​om kerst en nieuwjaar te vieren met mensenmassa's. Op 25 december wordt Kerstfeest ieder jaar door de christenen te Salatiga samen gevierd en komen ongeveer 5000 mensen samen op het grote plein. Dit jaar komen de christenen niet tezamen om kerst te vieren vroeg in ochtend om 04.00 op de grote plein. We houden ons aan de regels van de plaatselijke overheid.
Salatiga bevindt zich ook in de rode zone en we geven een plattegrond dat laat zien hoe snel het coronavirus werkt. Niet ver van ons huis is een pesantren (moslim interne school) Deze pesantren is totaal gesloten nadat vorige week 109 studenten en docenten het coronavirus hebben opgelopen. Zie plattegrond omgeving waar we wonen.

Om Kerst in de gemeente te vieren moeten we een vergunning aanvragen en de politie bepaald of we kerst met de gemeenteleden kunnen vieren. Zo heeft Thalia ingediend om het kerstfeest te vieren met de gemeenteleden op 24 en de 25 december 2020. We hebben de gemeenteleden verdeeld in 2 groepen en elke groep bestaat uit 200 mensen. Prijst den Heer daar er geen problemen is, en we kregen de vergunning.
Met voorwaarden, kinderen tot 10 jaar en senioren ouder dan 75 jaar mogen niet in de kerstdienst komen en dat betekent dat Karel voor het eerst niet naar een kerstdienst kan gaan.
Gisteren hebben we kerstfeest gevierd met de 1e groep en volgens Thalia was het goed gegaan.
We willen u heel hartelijk danken daar u ons hier in al die jaren heeft gesteund met uw gebeden en liefdevolle gaven. We geloven dat de Heer u steeds nabij is en dat 2021 voor u en ook voor ons hier een Gezond Nieuwjaar mag worden. God zegene u allen.

In Hem verbonden,

Karel en Thalia Schubert